Αρχική Σελίδα Η Εταιρεία μας FAQs Downloads Επικοινωνία Site Map  
 
  Τυπωμένα Κυκλώματα
  Custom Panels
  Ειδικές Κατεργασίες
  Custom Gobos
  Έτοιμα Προϊόντα
  Κουτιά-Προσόψεις
  Ανάληψη Project
  Προσφορές
Project Line
Σολωμού 35
Πλ. Κάνιγγος
106 82 ΑΘΗΝΑ
Τηλ. 210 38 18 208
Fax. 210 38 18 203

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΤΥΠΩΜΕΝΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝΓια τις ακριβείς ώρες παραλαβής και παράδοσης επικοινωνήστε μαζί μας.

ΤΥΠΩΜΕΝΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ
 
Γενικές Πληροφορίες

Η εταιρεία μας κατασκευάζει υψηλής ποιότητας δείγματα και μικρές παραγωγές τυπωμένων κυκλωμάτων, μονής και διπλής όψεως (χωρίς επιμεταλλωμένες οπές), με πολύ σύντομο χρόνο παράδοσης και χαμηλό κόστος. Παρέχεται και στο δείγμα, η δυνατότητα τρυπήματος, επικασσιτέρωσης, μάσκας κόλλησης, καθώς και κοπής σε οποιοδήποτε εσωτερικό ή εξωτερικό σχήμα με router. Η παραγωγή, ελέγχεται σε όλα τα στάδια, έτσι ώστε το παραγόμενο προϊόν να είναι ποιοτικά άρτιο.
 
Τεχνικά Στοιχεία

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Τυπωμένα κυκλώματα μονής ή διπλής όψης χωρίς επιμεταλλωμένες οπές.
ΤΥΠΟΣ ΥΛΙΚΟΥ: Epoxy glass FR4.
ΠΑΧΟΣ ΥΛΙΚΟΥ: 1,6mm standard (0,4 και 0,8mm extra).
ΠΑΧΟΣ ΧΑΛΚΟΥ: 35μm.
ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ: 295Χ320mm standard (μεγαλύτερα μεγέθη κατόπιν συνεννόησης).
ΕΠΙΚΑΣΣΙΤΕΡΩΣΗ: Tin Lead, hot oil reflowed to solder, πάχους 8-10μm.
ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ: Track to track-pad 12mil standard (8-12mil extra).

 
Τρύπημα

0,5 1,2 1,9 2,6
0,6 1,3 2,0 2,7
0,7 1,4 2,1 2,8
0,8 1,5 2,2 2,9
0,9 1,6 2,3 3,0
1,0 1,7 2,4 3,5
1,1 1,8 2,5 4,0

Α. Για παραγωγή δειγμάτων μπορεί να επιλεγεί μέγιστος αριθμός 8 τρυπανιών, από μία standard λίστα εργαλείων που καλύπτει τα περισσότερα εξαρτήματα.
Β. Για μικρή παραγωγή μπορούν να επιλεγούν οποιαδήποτε 8 τρυπάνια από τα 28 συνολικά διαθέσιμα.

Στην λίστα που υπάρχει δίπλα, φαίνονται όλες οι διαθέσιμες διάμετροι ενώ με bold σήμανση είναι τα standard μεγέθη τρυπανιών για χρήση στην παραγωγή δειγμάτων. Χρήση τρυπανιών πλέον των 8, είναι δυνατή με επιπλέον χρέωση.
 
Μάσκα Κόλλησης - Κόψιμο

Α. Μάσκα Κόλλησης (Solder Mask). Φωτοευαίσθητη μάσκα κόλλησης, κιτρινοπράσινου χρώματος, κατάλληλη για κόλλημα κυρίως στο χέρι.
Β. Κόψιμο. Όλες οι πλακέτες κόβονται με ακρίβεια σε οποιοδήποτε εσωτερικό ή εξωτερικό σχήμα, με router 2mm standard (ή 1mm extra). Μικρά τυπωμένα κυκλώματα, συνήθως παραδίδονται με σημεία συγκράτησης στις δύο ή και στις τέσσερις πλευρές.
 
Κωδικός Παραγγελίας

Κατά την παραγωγή τυπώνεται, αν είναι εφικτό, ο κωδικός της παραγγελίας, για διευκόλυνση της αρχειοθέτησης και κυρίως μελλοντικής επανάληψης. Η μορφή μπορεί να είναι για παράδειγμα PL32602A με διαστάσεις περίπου 1,5Χ8mm. Εάν δεν επιθυμείτε την αναγραφή του, θα πρέπει να μας το δηλώσετε.
 
Τύποι Αρχείων

Μπορούμε να παραλάβουμε κάθε μορφής σχέδιο, με την ακόλουθη σειρά προτίμησης:
1. Αρχεία Gerber-NC drill, ή αρχεία από προγράμματα CAD για τυπωμένα κυκλώματα που μπορούν να εξαγάγουν τέτοιου τύπου αρχεία (όπως Orcad, Protel, Eagle, Sprint κλπ). Αυτή είναι η πιό κατάλληλη μορφή αρχείων γιά την σωστή παραγωγή ενός τυπωμένου κυκλώματος
2. Σχέδια του περιοδικού Elektor. Αρκεί να μας δώσετε τον κωδικό της πλακέτας και τον αριθμό του αντίστοιχου τεύχους. Στην βιβλιοθήκη μας βρίσκονται όλα τα τεύχη της Ελληνικής έκδοσης από το πρώτο τεύχος έως το τρέχον.
3. Άλλες περιπτώσεις. Σχέδια από περιοδικά (πλην Elektor), films, φωτοαντίγραφα, αρχεία τύπου GIF-JPG-BMP-PDF κλπ, αντιγραφή πλακέτας. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητη η ψηφιοποίηση του σχεδίου. Ας σημειωθεί ότι η εταιρεία μας δεν αναλαμβάνει την μετατροπή θεωρητικού σχεδίου σε PCB.
 
Χρόνος Παράδοσης - Κοστολόγηση
Α. Χρόνος Παράδοσης: Η παραγωγή των δειγμάτων γίνεται δύο φορές κάθε μήνα και συγκεκριμένα, την Παρασκευή της δεύτερης και τέταρτης εβδομάδας. Έτσι εάν μας στείλετε τα αρχεία σας το αργότερο την αντίστοιχη Δευτέρα πρωϊνές ώρες, η παράδοση γίνεται την Παρασκευή της ίδιας εβδομάδας. Στην περίπτωση σχεδίων του Elektor ή οιασδήποτε άλλης μορφής που χρειάζονται διορθώσεις, επανασχεδιασμό, ψηφιοποίηση κλπ, η παράδοση πρέπει να γίνεται τουλάχιστον δύο εργάσιμες ημέρες νωρίτερα από την παραπάνω καταληκτική ημερομηνία. Στην περίπτωση μικρής παραγωγής ο χρόνος παράδοσης ορίζεται κατόπιν συνεννόησης ανάλογα με την συνολική ποσότητα.
Β. Κοστολόγηση: Το τελικό κόστος καθορίζεται από διάφορες παραμέτρους όπως: διάσταση, ποσότητα, αριθμός όψεων, τύπος αρχείου, είδη απαιτούμενων κατεργασιών (solder mask, περίεργο κόψιμο), επιπλέον εργαλεία τρυπήματος, πυκνότητα τρυπών, ανάγκη για διορθώσεις, πάχη track και αποστάσεις <12mil. Μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να μας ζητήσετε προκοστολόγηση της πλακέτας που σας ενδιαφέρει.
 
Πρόσθετα Στοιχεία
Κατόπιν συνεννόησης είναι δυνατές και άλλες ειδικού τύπου κατεργασίες όπως επιχρύσωση, isolation routing, engraving, εύκαμπτα κυκλώματα ή σε υλικά του πελάτη (πχ Teflon, Duroid κλπ.)
 
Δείτε επίσης σχετικά με ΤΥΠΩΜΕΝΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ:

 • FAQs (Απαντήσεις σε συνήθεις ερωτήσεις σας)
 • DOWNLOADS (Ενημερωτικά φύλλα)
 • Έτοιμα Προϊόντα (Σχεδιαστικά Προγράμματα - Διάφορα PCB adaptors)
 • Όροι παραγγελίας
 • Επιστροφή στην αρχή
    |

  Αρχική Σελίδα

  |

  Η Εταιρεία μας

  |

  FAQs

  |

  Downloads

  |

  Επικοινωνία

  |

  Site Map

  |  

  ΠΡΟΪΟΝΤΑ-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

  |

  Τυπωμένα Κυκλώματα

  |

  Custom Panels

  |

  Ειδικές Κατεργασίες

  |

  Custom Gobos

  |

  Έτοιμα Προϊόντα

  |

  Κουτιά-Προσόψεις

  |

  Ανάληψη Project

  |

  Προσφορές